Гиностемата (Gynostemma pentaphyllum), известна още като Jiaogulan, е известна от китайците като „южен китайски женшен“, „женшен с пет листа или билка за „безсмъртие“. В продължение на стотици години китайците го използват за полезни свойства. Съдържа три пъти повече от активните вещества – сапонини – от женшен. В китайската медицина Jiaogulan е известен със своите подмладяващи и адаптогенни свойства. Мнозина казват, че може да помогне за контролиране на нивата на хомоцистеин в кръвта, свързани с по-висок риск от атеросклероза. Традиционно известен с това, че подпомага кръвообращението и съдовото налягане.
Лилавият морков е прародител на съвременния морков. Съдържа повече хранителни вещества в сравнение с обикновените оранжеви моркови. Лилавият морков има изключителен и ценен антоцианидин – цианидин – естествен пигмент, който се намира в някои червени плодове и тъмно лилави зеленчуци. Този зеленчук също е източник на феноли, флавоноли, калций, желязо и цинк. Особено внимание заслужава фактът, че антиоксидантната му активност е четири пъти по-висока от тази на червените моркови.
Хромът се счита за основен микроелемент за хората, тъй като пряко влияе върху метаболитните и физиологични процеси. Като такъв, хромът е част от молекула, наречена хромодулин, която помага на хормона инсулин да извършва действия в тялото. Благодарение на този молекулен механизъм, хромът допринася за поддържането на нормални нива на кръвната захар.
Хромът също така подпомага нормалния метаболизъм на макронутриентите. С други думи, той е важен за обработката на въглехидрати, мазнини и протеини от тялото.
Освен безспорните му ползи, трябва да се отбележи, че абсорбцията на хранителния хром в червата е много ниска, като по-малко от 2,5 % от погълнатия хром се абсорбира.
В TIENS Икан-капсули за регенерация на клетките-екстра– съдържа подобрена формула на продукта, която допълнително съдържа мая, обогатена с хром. Комбинацията от мая и хром по уникален начин се слива във формулата на продукта, като в същото време тези две съставки се допълват взаимно. Това е особено важно за хората с диабет, тъй като адекватните нива на глюкоза играят важна роля за правилното функциониране на тялото. При пациенти с диабет се наблюдава непълно превръщане на захарите в енергия, което се отразява много негативно на нервната и кръвоносната система. Ето защо е много важно правилното допълване на диетата, което перфектно ще допълни недостатъците на тялото и по този начин ще повлияе и на благосъстоянието на тялото. Освен това маята, от друга страна, има цял набор от витамини от група В (и по-конкретно витамини: B1, B2, B5, B6, B7 и B12), освен това много минерали, като: цинк, фосфор, магнезий, желязо, селен, хром и дори лесно смилаеми протеини, необходими за диетата при диабет.
Витамин С допринася за нормалната функция на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Хромът и джиаогулан допринасят за поддържането на нормални нива на кръвната захар.